Trekhaak monteren

Een trekhaak monteren lijkt een simpele klus, maar schijn bedriegt. Bij moderne auto’s is het van groot belang dat de juiste trekhaak wordt gemonteerd en de montage ervan moet aan strenge eisen voldoen. Helemaal nu de meeste moderne auto’s voorzien zijn van veiligheidssystemen. Aansluiten op het achterlicht, zoals vroeger, kan niet meer. Bij een fout in de montage kunnen allerlei storingen optreden in de computer van de auto. Werk voor bij Dre van der Made terecht kunt.

Informeren voordat de trekhaak gemonteerd word

Niet onder iedere auto mag een trekhaak gemonteerd worden, denk bijvoorbeeld aan sommige elektrische en hybride auto’s, maar ook eco-lijn uitvoeringen. Mag op uw auto een trekhaak gemonteerd worden? Allereerst is het van belang dat u de juiste kiest. Een trekhaak moet namelijk van alles kunnen: een caravan of aanhanger trekken, maar ook een zware fietsendrager dragen. Dat laatste zorgt voor een hele andere belasting van de trekhaak. Laat u dus goed informeren over het aanbod aan trekhaken en wat voor u de beste keus is. De vakmensen van Dre van der Made helpen u hier graag bij.

Heeft u de juiste trekhaak uitgezocht, dan moet hij gemonteerd worden. Een trekhaak monteren duurde vroeger ongeveer even lang als het drinken van een kop koffie, maar dat is vandaag de dag wel anders. Moderne auto’s staan bol van de elektronica. Wordt een trekhaak verkeerd aangesloten, dan treden allerlei vervelende storingen op in de auto.

Het inleren van een trekhaak

Is de trekhaak eenmaal gemonteerd, dan moet hij ingeleerd worden. Daarvoor is een diagnosetester nodig, zodat onze monteurs de trekhaak kunnen ‘activeren’. Dit is belangrijk, want de parkeersensoren achterop uw auto moeten wel weten dat er een trekhaak gemonteerd is. Ook moet bijvoorbeeld het Trailer Stability Program ingeschakeld worden. En het mistachterlicht moet uitgeschakeld worden bij het trekkende voertuig. Dit inleren voorkomt uiteraard ook foutcodes en storingen. Het monteren van een trekhaak is dus niet zo simpel als u misschien zou denken. Daarom is het belangrijk dat u dit aan professionals overlaat. Onze monteurs helpen u graag!

Trekhaak monteren

Autobedrijf van der Made
Havenweg 39 B
4905 AA Oosterhout NB

Tel: 0162-424929
Tel verkoop: 06-53816209
info@drevandermade.nl

Maandag t/m vrijdag: 08.00 uur – 17.00 uur (tussen 12.00 uur en 13.00 uur hebben wij lunchpauze)
Zaterdag: 09.00 uur – 11.30 uur
Zondag: Gesloten

Showroom open op afspraak

Volledig serivce overzicht

Accucheck

Een goed werkende accu voorkomt startproblemen en stilstand.

Bandenwissel

Voor zakelijke en leaserijders is het al heel gewoon, maar ook steeds meer privérijders kiezen ’s winters voor winterbanden. 

Elektrische en hybride auto's

Het snelst groeiende segment op de automarkt: elektrische en hybride auto’s.

Kleine beurt

Na een kleine onderhoudsbeurt aan uw auto bij Dre van der Made kunt u weer zorgeloos vooruit.

Ruitenwissers

Er zijn ruitenwissers die piepend heen en weer bewegen over de voor- en achterruit en er zijn ruitenwissers die geruisloos zorgen voor helder, streeploos zicht naar voren en naar achteren. 

Aircocontrole

Onderhoud aan de airco is specialistisch werk dat u het best aan onze monteur kunt overlaten.

Bedrijfswagenonderhoud

Als ondernemer moet u blindelings op uw bedrijfsauto of wagenpark kunnen vertrouwen.

Fabrieksgarantie

Bij Dre van der Made behoudt u bij onderhoud en reparatie de fabrieksgarantie, ongeacht waar u de auto heeft gekocht.

Motorolie

Voor het onderhoud van uw auto maakt Dre van der Made gebruik van de hoogste kwaliteit in onderdelen, apparatuur en gereedschappen.

Campers/caravan en aanhanger onderhoud

Uw camper/caravan en aanhanger hebben het soms zwaar te verduren en vragen, net als uw auto, om regelmatig onderhoud. 

APK

Tijdens de APK controleert onze vakbekwame keurmeester uw auto nauwkeurig op alle essentiële onderdelen.

Bougies

U ziet ze niet, maar in elke benzinemotor doen zij dagelijks onvermoeibaar hun werk: bougies.

Filters

Voor krachtige prestaties en maximale bescherming van uw motor levert Dre van der Made hoogwaardige filters voor elk merk en type auto.

Remmenservice

Het remsysteem van uw auto draagt voor een belangrijk deel bij aan uw veiligheid, die van uw passagiers en medeweggebruikers. 

Trekhaak monteren

Bij moderne auto’s is het van groot belang dat de juiste trekhaak wordt gemonteerd en de montage ervan moet aan strenge eisen voldoen.

Banden

Voor vakkundige bandenservice bent u bij Dre van der Made aan het juiste adres.

Distributieriem

Het vervangen van een distributieriem wordt door automobilisten soms als kostbaar ervaren.

Grote beurt

Net als bij een kleine beurt, bent u ook voor groot onderhoud van uw auto bij Dre van der Made in Oosterhout aan het juiste adres.

Schade en reparatie

In geval van schade is het goed te weten dat u ook voor elk soort reparatie terecht kunt bij Dre van der Made in Oosterhout.

 

Uitlijnen

Het rijcomfort en de wegligging van uw auto worden voor een belangrijk deel bepaald door het onderstel.