Uitlijnen

Het rijcomfort en de wegligging van uw auto worden voor een belangrijk deel bepaald door het onderstel. Hieronder verstaan we de voor- en achteras en wielophanging, in combinatie met velgen en banden. Dit onderstel is af fabriek een zorgvuldig uitgebalanceerd geheel, voor optimale rijeigenschappen. Logisch dus, dat er tijdens het onderhoud goed wordt gekeken of alles nog in orde is. Dre van der Made in Oosterhout heeft alle kennis en apparatuur in huis om uw auto letterlijk als nieuw te laten rijden. Een van de werkzaamheden die wij uitvoeren voor een perfecte wegligging is het uitlijnen van uw auto.

Dre van der Made brengt uw auto in lijn voor een perfecte wegligging.

Wielstand

Misschien heeft u weleens gehoord van termen als camber, caster, toe- of uitspoor. Het zou te ver voeren om dit technisch allemaal uit te leggen, maar ze hebben allemaal betrekking op de stand van het wiel ten opzichte van uw auto.

Eenvoudig gezegd, zorgen afwijkingen ervoor dat uw auto niet meer prettig spoort. Dit uit zich in een onrustig weggedrag, waarbij de auto bijvoorbeeld de neiging heeft naar links of naar rechts te sturen, zonder dat u aan het stuurwiel draait. Dit kan erop duiden dat de auto moet worden uitgelijnd.

Stoeprandje meepakken

Onze monteurs kijken met een geoefend oog naar uw auto. Onregelmatige slijtage aan uw banden kan een indicatie zijn dat de uitlijning van uw auto niet meer honderd procent is. Hoe komt zoiets? U kunt bijvoorbeeld weleens ‘een stoeprandje meepikken’, waardoor het onderstel een optater krijgt. Een moderne wielophanging is een samenspel van draagarmen, triangels, bussen, kogelgewrichten, trek-, stuur- en stabilisatorstangen. Ook door normale slijtage kan de uitlijning van uw auto gaan afwijken van de voorgeschreven afstelling.

Comfortabel en veilig

Algemene stelregel is dat als de banden goed op spanning zijn en de wielen recht staan, het stuurwiel goed gecentreerd moet zijn. Wijkt het af naar links of naar rechts, dan is uitlijnen vaak noodzakelijk. Op de wielen worden referentieborden geplaatst met daartussen camera’s, gericht naar de voor- en achterwielen. Op een display leest onze monteur precies af hoe het met de stand van alle wielen is gesteld. Veel nauwkeuriger dan uitlijnen met een meetlint of laserapparaat. Zo nodig stelt hij alles weer netjes bij volgens de fabrieksspecificaties en rijdt u weer veilig en comfortabel verder.

Proefrit

Als een klant zich bij ons aan de balie meldt met een dergelijke klacht, maakt onze monteur altijd eerst een proefrit. Soms is een ongelijke bandenspanning de boosdoener en rijdt de auto weer netjes zodra alle vier de banden op dezelfde spanning zijn gebracht. Ook een bol aflopend wegdek kan weleens voor verwarring zorgen. De bestuurder heeft het gevoel dat de auto naar rechts trekt, maar de wielen volgen in dat geval de ronding van de weg. Vooral brede banden met een lage wang zijn hier gevoelig voor, net als voor spoorvorming op de snelweg, veroorzaakt door zware vrachtwagens.

Uitlijnen staat niet gelijk aan balanceren

Tot slot: klanten praten weleens over ‘uitlijnen’ als ze balanceren bedoelen. Dat is echter het wegnemen van onbalans per wiel, door het aanbrengen van loden gewichtjes op de velg. Dit is nodig wanneer de onbalans zich uit in onaangename trillingen in het stuur. Soms is dit trillen het gevolg van onregelmatige slijtage van de banden, het zogenaamde ‘cuppen’. In dat geval is vervangen van de banden vaak de beste optie. Ook voor het balanceren en de montage van nieuwe banden bent u bij Dre van der Made aan het juiste adres.

Uitlijnen

Autobedrijf van der Made
Havenweg 39 B
4905 AA Oosterhout NB

Tel: 0162-424929
Tel verkoop: 06-53816209
info@drevandermade.nl

Maandag t/m vrijdag: 08.00 uur – 17.00 uur (tussen 12.00 uur en 13.00 uur hebben wij lunchpauze)
Zaterdag: 09.00 uur – 11.30 uur
Zondag: Gesloten

Showroom open op afspraak

Volledig serivce overzicht

Accucheck

Een goed werkende accu voorkomt startproblemen en stilstand.

Bandenwissel

Voor zakelijke en leaserijders is het al heel gewoon, maar ook steeds meer privérijders kiezen ’s winters voor winterbanden. 

Elektrische en hybride auto's

Het snelst groeiende segment op de automarkt: elektrische en hybride auto’s.

Kleine beurt

Na een kleine onderhoudsbeurt aan uw auto bij Dre van der Made kunt u weer zorgeloos vooruit.

Ruitenwissers

Er zijn ruitenwissers die piepend heen en weer bewegen over de voor- en achterruit en er zijn ruitenwissers die geruisloos zorgen voor helder, streeploos zicht naar voren en naar achteren. 

Aircocontrole

Onderhoud aan de airco is specialistisch werk dat u het best aan onze monteur kunt overlaten.

Bedrijfswagenonderhoud

Als ondernemer moet u blindelings op uw bedrijfsauto of wagenpark kunnen vertrouwen.

Fabrieksgarantie

Bij Dre van der Made behoudt u bij onderhoud en reparatie de fabrieksgarantie, ongeacht waar u de auto heeft gekocht.

Motorolie

Voor het onderhoud van uw auto maakt Dre van der Made gebruik van de hoogste kwaliteit in onderdelen, apparatuur en gereedschappen.

Campers/caravan en aanhanger onderhoud

Uw camper/caravan en aanhanger hebben het soms zwaar te verduren en vragen, net als uw auto, om regelmatig onderhoud. 

APK

Tijdens de APK controleert onze vakbekwame keurmeester uw auto nauwkeurig op alle essentiële onderdelen.

Bougies

U ziet ze niet, maar in elke benzinemotor doen zij dagelijks onvermoeibaar hun werk: bougies.

Filters

Voor krachtige prestaties en maximale bescherming van uw motor levert Dre van der Made hoogwaardige filters voor elk merk en type auto.

Remmenservice

Het remsysteem van uw auto draagt voor een belangrijk deel bij aan uw veiligheid, die van uw passagiers en medeweggebruikers. 

Trekhaak monteren

Bij moderne auto’s is het van groot belang dat de juiste trekhaak wordt gemonteerd en de montage ervan moet aan strenge eisen voldoen.

Banden

Voor vakkundige bandenservice bent u bij Dre van der Made aan het juiste adres.

Distributieriem

Het vervangen van een distributieriem wordt door automobilisten soms als kostbaar ervaren.

Grote beurt

Net als bij een kleine beurt, bent u ook voor groot onderhoud van uw auto bij Dre van der Made in Oosterhout aan het juiste adres.

Schade en reparatie

In geval van schade is het goed te weten dat u ook voor elk soort reparatie terecht kunt bij Dre van der Made in Oosterhout.

 

Uitlijnen

Het rijcomfort en de wegligging van uw auto worden voor een belangrijk deel bepaald door het onderstel.